Als orthomoleculaire voedingsdeskundige begeleid ik je bij het aanleren van gezonde voedings- en leefstijl gewoonten volgens de principes van de oervoeding. Ik kan je hierbij op weg helpen om deze gewoonten tot een vast onderdeel te maken van je dagelijks leven. We zijn allemaal verschillend en wat voor de één gezond is, hoeft voor de ander niet gezond te zijn. Daarom bekijken we samen wat bij jou het beste past en volgen het proces op jouw tempo in een ontspannen, plezierige en ongedwongen sfeer.

In een voedingsconsult richt ik me vooral op de bewustwording van (on)gezonde voeding, beweging en ontspanning en de vertaling ervan naar de praktijk. De omschakeling van het westers voedingspatroon naar oervoeding kan best moeilijk zijn en daar mag je jezelf echt de tijd voor geven. Daarom maak ik gebruik van een stappenplan, waarin jijzelf bepaalt wat je wilt bereiken, tot hoe ver je wilt gaan om zo je gezondheid op te bouwen en te onderhouden.

Gemiddeld zijn vier consulten voldoende, die we verdelen over een periode van ongeveer drie maanden. Een los voedingsconsult is ook mogelijk. Na drie maanden heb je voldoende kennis en handvatten aangereikt gekregen, die je zullen helpen om voortaan betere keuzes te kunnen maken voor een gezond voedingspatroon en leefstijl. Nadien bestaat er altijd de mogelijkheid om af en toe eens terug te komen om te kijken of je nog op het goede spoor zit en of er eventueel nog wat bijgesteld kan worden.

Een voedingsconsult duurt 60 minuten, waarvan het eerste consult iets langer duurt door het bespreken van je intakeformulier. Tijdens het begeleidingstraject is er ruimte voor vragen via de mail. Daarna bekijken we hoe het vervolg gaat worden. Dit hangt af van in hoeverre je doelstellingen zijn behaald, klachten zijn verbetert en je de principes van de oervoeding eigen hebt gemaakt. Een voedingsconsult kan plaatsvinden in mijn praktijk of bij je thuis.

Pakketten
Het is mogelijk om te kiezen uit een pakket of een combinatie van een voedingsconsult en een massage. Een voedingspakket bestaande uit vier voedingsconsulten worden ingepland in een periode van drie maanden. Na afloop van het eerste consult plannen we de afspraken en kan het volledige bedrag betaald worden.

Een massagepakket bestaande uit vier ontspanningsmassages worden ingepland in een periode van vier maanden. Na afloop van de eerste behandeling plannen we de afspraken en kan het volledige bedrag betaald worden.

Combi voeding & massage
In de praktijk
Een combi voeding & massage van 90 minuten bestaat uit een voedingsconsult van 45 minuten, een korte ontspanningsmassage van 30 minuten en 15 minuten voor binnenkomst en rustig afronden. U kunt kiezen uit een voetenmassage of een massage van nek/schouder/rug.

Bij u thuis
Een combi voeding & massage van 90 minuten bestaat uit een voedingsconsult van 45 minuten, een korte ontspanningsmassage nek/schouder/rug van 30 minuten en 15 minuten voor binnenkomst en rustig afronden.

Mocht er na verloop van tijd geen verbetering zijn van je klachten of als er complexe klachten zijn die buiten mijn deskundigheidsgebied vallen, dan zal ik je op tijd doorverwijzen naar een (orthomoleculaire) therapeut of arts.


Voedingsconsult

 • doornemen van je intake-formulier
 • in kaart brengen van je huidige voedingspatroon en leefstijl
 • doelstellingen formuleren op het gebied van voeding, beweging en ontspanning die we bij een volgende afspraak gaan evalueren
 • bijhouden van een voedingsdagboek
 • persoonlijke voedings- en leefstijladviezen op maat, die wel of niet aangevuld worden met supplementen


Wat kun je leren op het gebied van voeding & leefstijl

 • inzicht krijgen in je voedingspatroon en de gevolgen van voeding op je gezondheid
 • welke voedingsmiddelen je beter kunt toevoegen aan je voedingspatroon en welke je beter kunt vermijden en waarom
 • welke recepten je kunt gebruiken voor het bereiden van een gezonde maaltijd zoals ontbijt, lunch en diner
 • je keuken oervoedings-proof maken
 • het bereiden van een simpele, smakelijke  en oergezonde maaltijd
 • waar en welke oergezonde voedingsmiddelen je het beste kunt kopen
 • tips om zoveel mogelijk te besparen op oervoedings-boodschappen
 • inzicht krijgen in de manier waarop je omgaat met beweging en ontspanning
 • welke gezondheidsvoordelen beweging en ontspanning oplevert
 • praktische adviezen om gezond te bewegen en te ontspannen