De orthomoleculaire geneeskunde richt zich op het behouden van een goede gezondheid en de behandeling van ziekten door te kijken naar wat het lichaam nodig heeft om in balans te blijven of te komen. Dit wordt mogelijk gemaakt door tekorten aan te vullen met de juiste voedingsstoffen zoals vitaminen, mineralen en sporenelementen en eventueel aangevuld met supplementen. Door gezonde voeding- en leefstijlgewoonten te integreren in je dagelijks leven, bevorder je het zelfhelend vermogen van het lichaam.

De orthomoleculaire voedingsleer streeft onder andere naar evenwicht van de zuurgraad van het lichaam om verzuring en daarmee ontstekingen te voorkomen. Ontstekingen ontstaan door een verkeerd voedingspatroon, te weinig beweging, stress en onvoldoende slaap. Bijna alle welvaartsziekten zijn ontstekingsziekten zoals bijvoorbeeld diabetes, hart- en vaatziekten, allergieën, darmproblemen en obesitas. Het westers voedingspatroon bestaat uit voeding die een ontstekingsbevorderende werking heeft. Oervoeding daarentegen werkt juist ontstekingsremmend of is ontstekingsneutraal en staat voor lichaamsopbouwende voeding die de kwaliteit van het leven waarborgt.

Door over te stappen op oervoeding zul je je niet alleen fitter voelen, maar ook je gewicht, bloedsuiker, cholesterol en bloeddruk komen in balans. Oervoeding staat voor een gezonde manier van eten en leven voor de langere duur met als doel je gezondheid te verbeteren en te behouden.